donderdag, 30. juni 2005 - 16:26

Visstick-vis duurzaam gevangen

Rotterdam

Unilever heeft donderdag in Diergaarde Blijdorp bekend gemaakt de vissticks voortaan alleen nog te maken van duurzaam gevangen vis. Met deze maatregel draagt Iglo bij aan de oplossing voor overbevissing van de oceanen. Unilver verwacht in 2005 60 procent van haar visproducten bij duurzaam werkende visleveranciers te kopen.

Als een van 's werelds grootste inkopers van vis hecht Unilever veel belang aan bescherming en behoud van de visstand. Het bedrijf besloot in 1996 op termijn al haar vis te betrekken van visserijen die op een duurzame wijze vis vangen. In 1997 zorgde een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds voor de oprichting de Marine Stewardship Council (MSC) met als doel een certificeringproces voor duurzame visvangst te ontwikkelen.

Visproducten voorzien van het MSC-logo zijn afkomstig van visserijen die de zee niet leegvissen, en het ecosysteem niet aantasten. Het streven is om op termijn alleen nog maar duurzaam gevangen vis te verkopen. Met de MSC-gecertificeerde vissticks komt dit doel een stap dichterbij.

Op dit moment zijn er wereldwijd 12 visserijen gecertificeerd, 19 visserijen doorlopen het proces van certificering. In 24 landen worden nu al meer dan 260 MSC-gelabelde producten verkocht. © BON
Categorie:
Tag(s):