dinsdag, 29. november 2005 - 23:58

Vitesse in laatste kwartier langs RKC

Vitesse is opgeklommen naar de vierde plaats. De Arnhemmers bogen tegen RKC Waalwijk in het laatste kwartier een 1-2 achterstand om in een 4-2 overwinning. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Utrecht-verdediger David Di Tommaso.

Vitesse kwam sterk uit de startblokken. Al in de derde minuut trapte Theo Janssen een vrije trap achter Rob van Dijk. Maar daarna moest de thuisploeg het spel aan RKC laten. Benjamin De Ceulaer en Hans van de Haar misten eerst nog twee opgelegde kansen, maar vlak voor rust was het toch De Ceulaer die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Op aangeven van Van de Haar liet de Belg doelman Harold Wapenaar kansloos.

Na rust leek Vitesse de leiding weer te nemen, maar Matthew Amoah zag zijn kopbal op de lat uiteen spatten. De Waalwijkers hadden in de 69ste minuut meer geluk. Op een voorzet van Rogier Molhoek, raakte ook Van de Haar het houtwerk, maar kopte Maarten Martens de bal met een snoekduik alsnog binnen.

De voorsprong zou maar vijf minuten stand houden. Matthew Amoah trok met een puntertje de stand weer gelijk. Daarna was het de beurt aan Youssouf Hersi. De aanvaller, die het seizoen nog als wisselspeler begon en zelfs mocht vertrekken, bracht zijn club met treffers in de 77ste en 91ste minuut de zege.

Vitesse staat door de overwinning op een vierde plaats. Evenals RKC heeft het 23 punten uit dertien duels, maar de Arnhemmers kunnen bogen op een iets beter doelsaldo.