donderdag, 21. juli 2005 - 8:56

Vitesse verslaat Porto; ook Ajax en Utrecht winnen

Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen het FC Porto van Co Adriaanse verrassend met 2-0 gewonnen. Een eigen doelpunt van Emanuel en een treffer van Matthew Amoah waren voor de Arnhemmers voldoende om de Champions League-winnaar van 2004 te verslaan.

Ajax was in de oefenwedstrijd tegen nipt te sterk voor Fortuna in Sittard: 3-2. Nicolae Mitea en Nigel de Jong waren voor rust doeltreffend. Na de thee kwamen de Limburgers terug in de wedstrijd door een strafschop van Ronald Dassen. Yannis Anastasiou maakte de derde treffer van Ajax, waarna Tom Daemen de eindstand op het scorebord neerzette.

In Oostenrijk was FC Utrecht de betere van Rode Ster Belgrado. Dave van den Bergh scoorde na tien minuten in de eerste helft de enige treffer.