dinsdag, 5. april 2005 - 9:54

Vizierproject ‘Culturele Ontmoeting’

Mill

Op 15, 16 en 17 april aanstaande organiseert Vizier een groots evenement in Fitland Mill onder de noemer ‘De Culturele Ontmoeting’. Mensen mét en zonder verstandelijke handicap worden uitgenodigd als bezoeker of deelnemer te genieten van een divers en landelijk aansprekend programma. Met muziek van Girls Wanna Have Fun (met Manuëla Kemp, Suzanne en Monique Klemann e.a.), de Bent en Gruppo Sportivo. Met beeldend kunstenaar Henk Schiffmacher. Met muziektheater van Toonbeeld. Een expositie van United Colors of Benetton. Met dans, percussie en fotografie.

‘De Culturele Ontmoeting 2005’ is een initiatief van Vizier. Om de integratie te bevorderen wil Vizier ontmoetingen creëren tussen mensen mét en zonder verstandelijke handicap. Ontmoetingen rondom muziek, theater, beeldende kunst, fotografie, percussie en dans. Maar dan wél van allure, voor iedereen interessant, voor iedereen toegankelijk en midden in de maatschappij! ‘De Culturele Ontmoeting 2005’ staat dus voor meedoen, genieten en ontmoeten.

Meedoen….
Op zaterdag- en zondagmiddag wordt iedereen bijvoorbeeld uitgenodigd te tekenen, te schilderen of te ontwerpen. Niet zomaar, maar onder de bezielende leiding van Henk Schiffmacher en zijn partner en kunstenares Louise van Teylingen. Schiffmacher staat voor tatoeëerder, schilder, schrijver, verzamelaar en wereldreiziger. Henk en Louise ondersteunen van harte de integratiegedachte van ‘De Culturele Ontmoeting’. Meedoen kan ook het gehele weekend aan het fotoproject Wall of Hope, het programma 'Knoop In Je Zakdoek' of aan de doorlopende percussieworkshops of de Liederentafel op zondagmiddag.

…..En genieten
Er valt natuurlijk ook veel te genieten. Bijvoorbeeld van de indrukwekkende fototentoonstelling 'Visions of Hope' van wereldmodemerk United Colors of Benneton. Van muziektheater en kindertheater. Van de expositie ‘vijf’, door kunstenaars met een verstandelijke handicap. Van een klassiek koffieconcert. Van de legendarische VKB Drumband Roepaan, het Brabants Fietsharmonisch Orkest of percussiesensatie El Nino.

‘De Culturele Ontmoeting’ Live in Concert
Klapstuk van het weekend en het enige onderdeel waarvoor kaarten gekocht moeten worden, is het liveconcert op zaterdagavond. Topact is de ‘all girl superband’ Girls Wanna Have Fun. Met podiumdiva’s als Manuëla Kemp, Suzanne en Monique Klemann (Loïs Lane), met Frederique Spigt, Mieke Stemerdink (Gigantjes) en de Bombita’s (o.a. Herman Brood). Daarnaast een concert door Gruppo Sportivo, Keniase dans & acrobatiek van Jambo Fire en dansen met DJ Slowpoke en DJ Lux & Flex.

Bezoekers van dit concert ontvangen na afloop gratis de exclusieve cd-single ‘Niemand Vertellen’. Het prachtige resultaat van een compositieopdracht van Culturele Ontmoeting aan Jack Poels (Rowwen Heze) en Leon Giesen (Mondeleone).
Kaarten a € 10,- voor deze zaterdagavond zijn verkrijgbaar bij VVV Nijmegen, de Fitland vestigingen in Mill, Gemert en Gennep, of te bestellen via telefoon 0485-499 993.

Kinderen ontmoeten kinderen
Op vrijdag 15 april vinden er in het kader van De Culturele Ontmoeting ook al twee dansvoorstellingen plaats door dansgroep De Stilte. Kinderen uit speciaal onderwijs, samen met kinderen uit het reguliere basisonderwijs, bezoeken de voorstelling ‘Stuipen op je Lijf’. Tijdens de aansluitende - besloten – officiële opening zullen de Band Zonder Banaan (samen met cliënten van Vizier) een unplugged miniconcert geven. Ook beleeft bij die gelegenheid de compositieopdracht ‘Niemand Vertellen’ zijn livepremiere in uitvoering door Jack Poels en Leon Giesen.

------------------------------

Programma Culturele Ontmoeting 2005
Locatie: Fitland, Hoogveldseweg 1, Mill
(20 km van Nijmegen)

Zaterdag 16 april : Culturele Ontmoeting Doe Mee!
14.00 – 17.30 uur, diverse zalen, toegang gratis.

Expositie: United Colors of Benetton fotoproject ‘Visions of Hope’
Fotografie: Bouw mee aan de ‘Wall of Hope’!
Expositie: ‘Vijf’. Beeldend kunstenaars tonen, recent in boekvorm verschenen, werk.
Open workshop: Schilder & ontwerp mee met Henk Schiffmacher & Louise van Teylingen
TV-spel: Paula Udondek presenteert Knoop in je Zakdoek.
Muziek: De Bent treedt op!
Muziektheater: Toonbeeld speelt ‘Petrushka’ (alle leeftijden)
Kindertheater: Koningin LaVioLou speelt ‘De Burgerin’

Zaterdagavond 16 april : Culturele Ontmoeting LIVE!
20.00 – 02.00 uur, diverse zalen, presentatie Paula Udondek, toegang € 10,--

Girls Wanna Have Fun
(all girl superband met Manuëla Kemp, Suzanne en Monique Klemann, Frederique Spigt, de Bombita’s e.v.a.)
Gruppo Sportivo (in originele bezetting)
Jambo Fire (Keniaanse kracht & acrobatiek)
Dj Lux & Flex vallen met de deur in huis show
Dj Slowpoke

Zondagmorgen 17 april : Culturele Ontmoeting Koffieconcert
11.00 – 12.00 uur, toegang gratis.
Cuarteto Claro

Zondagmiddag 17 april: Culturele Ontmoeting Roert de Trom!!
14.00 – 17.30 uur, diverse zalen, toegang gratis.

’t Brabants Fietsharmonisch Orkest
Harmonie & Slagwerkgroep St. Willibrord
VKB Drumband ‘Roepaen’
Segura (Escola de Samba, Maastricht)
Open percussieworkshop TROM!
Liederentafel St. Anthonis
Expositie: United Colors of Benetton fotoproject ‘Visions of Hope’
Fotografie: Bouw mee aan de ‘Wall of Hope’!
Expositie: ‘Vijf’. Beeldend kunstenaars tonen,recent in boekvorm verschenen, werk.
Open workshop: Schilder & ontwerp mee met Henk Schiffmacher & Louise van Teylingen
Provincie:
Tag(s):