donderdag, 3. februari 2005 - 15:33

Vlees van levende koe

Tilburg

Campina komt met een nieuwe variatie op vlees. De naam van dit nieuwe ‘vleesproduct’ dat van melk wordt gemaakt is Valess. Het is bereid uit verse zuivel en voedingsvezels, en bevat minder vet en relatief meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan vlees. Met het nieuwe product komt de zuivelgigant tegemoet aan de wens van veel vleesetende Nederlanders om gezond en minder vlees te eten, mits er een gemakkelijk maar vooral lekker alternatief voorhanden is.

Tot op heden was dit laatste een probleem voor vleeseters. Het vleesproduct ziet eruit als een stukje vlees, is lekker en gezond en biedt daarom een gemakkelijke en verantwoorde variatie op vlees. Het wordt bereid uit magere melk. Door de toevoeging van natuurlijke voedingsvezels heeft het een verrassend stevige structuur, net als vlees of kip. Het kan gewoon in de pan worden bereid net als een ouderwets ‘stukkie’ vlees, maar ook in de oven of magnetron.
Doordat het maar weinig vet bevat is het bovendien ook nog gezonder dan het traditionele vlees. Het nieuwe vleesproduct is vanaf maandag verkrijgbaar, niet bij de slager maar bij de supermarkt.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):