vrijdag, 18. november 2005 - 13:08

Vliegtuigspotters balen

Vliegbasis Twenthe

Met het verdwijnen van de acht F-16's van het 313e squadron van de vliegbasis Twenthe is ook het doek gevallen voor de vele vliegtuigspotters die altijd kwamen kijken naar de verrichtingen van de vliegtuigen. Het wordt steeds rustiger rond de vliegbasis.

Altijd waren er wel enkele vliegtuigspotters met camera's en verrekijkers te bekennen op het speciale spottersheuveltje bij Oldenzaal, of tussen de weilanden bij het restaurant aan de kant van Hengelo. Ook voor hen is het nu afgelopen nu de definitieve ontmanteling van vliegbasis Twenthe duidelijk merkbaar is.

Een speciale spottersheuvel aangelegd voor vliegtuigliefhebbers met zelfs bankjes erbij. Ietwat moeilijk te vinden langs kleine weggetjes met een eigen parkeerplaats zelfs, wie elders in Nederland had dat? Het is nu geschiedenis. Langzaam zal de spotterheuvel begroeid raken met onkruid want wat valt er nu nog te doen. Misschien de ideale plek voor vrijende stelletjes. Spotters moeten het vanaf nu doen met hun foto's en hun herinneringen.
Provincie:
Tag(s):