dinsdag, 22. februari 2005 - 16:31

VMBO krijgt facelift

Limburg

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) juicht het plan toe van de Limburgse VMBO scholen om € 125 miljoen te investeren in nieuwbouw voor het VMBO onderwijs. Nieuwe huisvesting kan bijdragen aan het verbeteren van het slechte imago dat het VMBO nu geniet. Dit imago is ondermeer ontstaan door de slechte huisvesting van sommige scholen, vooral in het techniekonderwijs.

Dit slechte imago is geen goede zaak zegt het LWV, omdat veel leerlingen VMBO onderwijs volgen. Voor sommige leerlingen is dit een reden om niet voor de opleiding techniek te kiezen. Voor de toekomstige arbeidsmarkt zijn deze leerlingen met een vakopleiding echter wel nodig zeggen Limburgse werkgevers.

Een modern schoolgebouw zal volgens de LWV zeker een positieve bijdrage leveren voor de opleidingskeuze van de leerlingen. Zo worden er nieuwbouwprojecten gerealiseerd in Venlo, Echt-Susteren, Sittard, Roermond en Parkstad. Het regionale bedrijfsleven is hierbij nauw betrokken.

Naast het uiterlijk van een schoolgebouw zal er meer moeten gebeuren om het imago op te vijzelen wil het VMBO onderwijs toekomstige leerlingen aantrekken. Zo vindt het LWV dat de opleidingen meer praktijkgericht moeten zijn. Het onderwijs is nu nog te theoretisch, waardoor leerlingen gedurende de opleiding alsnog vroegtijdig afhaken. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):