woensdag, 30. november 2005 - 11:11

Voertuigen in de slip door gladheid

Amsterdam

Door de gladheid rondom Amsterdam zijn woensdagochtend tijdens de spits tientallen voertuigen betrokken geraakt bij aanrijdingen. Hierbij zijn twee personen met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, meldt het KLPD.

Bij het knooppunt Holendrecht, ter hoogte van Ouder Amstel, botsten rond 05.30 uur twee personenauto’s en 2 vrachtauto’s op elkaar, met 1 gewonde tot gevolg. Op de A2 ter hoogte van de ‘Utrechtse’ brug richting Utrecht vonden tussen 06.00 uur en 07.00 uur 4 aanrijdingen plaats, waarbij in totaal negen personenauto’s betrokken waren. Op de A9 richting Amersfoort ter hoogte van knooppunt Diemen botsten twee auto’s op elkaar. De brandweer bevrijdde 1 slachtoffer, die is overgebracht naar het AMC. Op de andere rijbaan botsten eveneens 4 voertuigen op elkaar. Eén gewonde is overgebracht naar Gooi Noord.

Een Porsche reed op de A9 in de zijkant van een vrachtauto. Geen van de bestuurders raakten hierbij gewond. Op hetzelfde moment vloog een personenauto bij knooppunt Diemen, uit de bocht en reed in de vangrail. Op de A9 ter hoogte van Amstelveen botsten drie voertuigen op elkaar met lichte materiele schade. Ter hoogte van Lijnden stond rond 09.45 uur een auto met pech op de rechter rijstrook beveiligd door een lijndienstbus. Op de andere rijbaan botsten twee personenauto’s op elkaar, waarbij alleen sprake was materiele schade. De gewaarschuwde ziekenauto kon terugkeren naar de standplaats.
Provincie:
Tag(s):