vrijdag, 3. juni 2005 - 22:26

Volendam en RBC samen aan kop

In poule A van de nacompetitie lijkt de strijd voor promotie naar de Eredivisie te gaan tussen FC Volendam en RBC Roosendaal. Beide ploegen hebben acht punten uit vier wedstrijden. De Volendammers bezetten echter wel de eerste plaats door een beter doelsaldo.

RBC kwam in Roosendaal met de schrik vrij. In de 57 - ste minuut maakte Meye de 1-0 voor de bezoekers. Lange tijd zag het ernaar uit dat RBC tegen de eerste nederlaag in de nacompetitie aan zou lopen. Hammond werd echter de held van de avond. In de 85 - ste minuut maakte hij de 1-1. De aanvaller had na zijn gelijkmaker duidelijk de smaak te pakken. Vijf minuten later tekende hij voor de winnende.

FC Volendam verzuimde afstand te nemen van RBC door in Venlo tegen VVV met een gelijkspel te eindigen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Volendammers. Ketting bracht de bezoekers in de 36 - ste minuut al op voorsprong. Garcia bezorgde zijn ploeg echter in de vijftigste minuut alsnog een punt.