woensdag, 12. januari 2005 - 23:28

Volvo komt met compacte C30

Beesd

Volvo Cars heeft vandaag in Detroit bekendgemaakt op korte termijn een geheel nieuwe, compacte auto op de markt te brengen. De sportief getinte 2-deurs Volvo C30 zal vanaf eind 2006 in het Belgische Gent worden geproduceerd. De vormgeving is gebaseerd op Volvo’s studiemodellen SCC en 3CC. Al jaren wordt gespeculeerd over een nieuwe kleine Volvo. Op een persconferentie ter gelegenheid van de autotentoonstelling in Detroit maakte Hans-Olov Olsson, CEO van Volvo Car Corporation, nu officieel bekend dat eind 2006 een start wordt gemaakt met de productie van de Volvo C30 in de Volvo fabriek in Gent.

Dynamisch en veilig

De Volvo C30, waarvan verder nog geen details bekend zijn gemaakt, zal een compacte tweedeurs auto met een sportieve styling worden. Het staat vast dat de C30 duidelijke trekken vertoont van het Volvo SCC studiemodel en de in Detroit tentoongestelde 3CC, welke is voorzien van een revolutionair veiligheidssysteem. Hierbij schuift in geval van een aanrijding het passagierscompartiment naar voren.

Veiligheid staat ook bij de C30 hoog in het vaandel, zo verzekerde Olsson. De kleinste Volvo zal minstens net zo veilig worden als de grotere Volvo-modellen, want Volvo accepteert nóóit compromissen op het gebied van veiligheid. ©BON
Categorie:
Tag(s):