donderdag, 1. december 2005 - 18:35

Volvo onderzoek naar whiplash preventie

Beesd

In het jaarlijkse onderzoek naar whiplash preventie van de International Insurance Whiplash Prevention Group (IIWPG) behaalde Volvo opnieuw de hoogste scores. Sterker nog, Volvo was een van de twee autofabrikanten die het hoogst haalbare predikaat 'Goed' scoorden voor elk getest model. In het geval van Volvo waren er dat maar liefst zes.

Het Motor Insurance Repair Research Centre in Thatcham onderzocht de autostoelen van 182 nieuwe auto's en beoordeelde ze in drie categorieën: Geometric, Dynamic en Overall. Scores variëren van G (voor een goede bescherming), A (acceptabel), M (matig) tot P (pover). Het Thatcham-onderzoek waardeerde alle Volvo-stoelen met de G-score, in alle drie de categorieën. Ter vergelijking: Audi scoorde gemiddelde een 'A', Lexus een 'M' en vier van de BMW-modellen (waaronder de 3- en 5-serie en de X3 en X5) een magere 'P'.

Volgens Matthew Avery, Crash Laboratory Manager van Thatcham, blijft Volvo trendsetter op het gebied van veiligheid: 'Sinds jaar en dag is Volvo zeer betrokken bij het veiligheidsvraagstuk, en opnieuw presteren haar stoelen in onze tests optimaal. Dit wordt ondersteund door ongevalsstatistieken, die aantonen dat dit type stoel het risico op whiplashklachten aanmerkelijk verkleint.' Ingrid Skogsmo, Safety Director van het Volvo Cars Safety Centre: 'We zijn blij dat onze stoelen voldoen aan onze verwachtingen en dat blijkt dat nekklachten als gevolg van kop-staartbotsingen aanzienlijk afnemen.' Dr. Lotta Jacobsson, expert op het gebied van whiplash preventie bij het Volvo Cars Safety Centre, vult aan: 'Vanaf het moment dat Volvo in 1998 WHIPS heeft geïntroduceerd, tonen data van ons eigen Accident Research Team aan dat WHIPS het risico op langetermijn-nekklachten heeft gehalveerd. Daarnaast laten onafhankelijke onderzoeken vergelijkbare cijfers zien.'
Categorie:
Tag(s):