vrijdag, 11. maart 2005 - 14:00

Vooral kindersites vol met spyware

Laat u vaak uw kinderen achter uw PC? Zorg dan dat een goed antispyware-programma is geïnstalleerd. Uit een onderzoek van Symantec komt naar voren dat vooral de categorie ‘kindersites’ vol staan met vervelende programmaatjes waar u niet om vraagt.

Symantec heeft de proef gedaan door met een nieuwe computer een uur lang te gaan surfen en allerlei sites langs te gaan. De computer was uitgerust met Windows XP SP2 en na precies één uur bleek dat de PC besmet was met totaal 850 stuks adware, spyware, toolbars en cookies.

De PC had in dat uur sites bezocht van zeven verschillende categorieën: sport, kinderen, games, nieuws, winkels, fabrikanten en reisbureaus. Tot de verbazing van de onderzoekers bleken vooral de kindersites vol te staan met vervelende programmaatjes. Totaal 359 stuks adware en totaal 3 programma’s die de startpagina wijzigen.

Naast de kindersites waren vooral de games-sites ook opvallend besmet met ongevraagde rotzooi. De winkelsites waren het ‘schoonst’. Geen enkel stuk adware of spyware werd gevonden, alleen een aantal cookies werden op de PC gezet.
Categorie:
Tag(s):