vrijdag, 25. november 2005 - 11:14

Voorgeleidingen in zaak overleden baby

Amsterdam

Vandaag zullen twee personen, die zijn aangehouden in verband met de dood van een baby, worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om de vader en moeder van de baby. Voor wat de vader betreft zal aan de rechter-commissaris een beslissing gevraagd worden over de vordering bewaring. Het Openbaar Ministerie acht het noodzakelijk dat deze verdachte nog tenminste veertien dagen in voorlopige hechtenis blijft.

De moeder zal worden voorgeleid om te beslissen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling. Na het weekend zal besloten worden of ook zij langer in voorlopige hechtenis moet blijven.

De twee andere aangehouden verdachten zijn inmiddels heengezonden. Het gaat hier om de grootvader van de overleden baby en zijn vriendin. Zij blijven verdachten in dit onderzoek. Er is op dit moment echter geen reden om hen nog langer vast te houden.

In het belang van het onderzoek zijn aan verdachten die op dit moment nog vastzitten zogeheten beperkingen opgelegd. Dit houdt in dat de verdachten niet met elkaar en de buitenwereld kunnen communiceren. Ook het Openbaar Ministerie, de politie en de advocaten van de verdachten mogen tijdens beperkingen aan derden geen mededelingen doen over de inhoud van het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):