vrijdag, 7. januari 2005 - 12:29

Vooruitzichten Doornbos top

Rotterdam

De vooruitzichten op een racestoeltje bij Jordan zijn volgens Robert Doornbos ‘top’. Dat meldt de Rotterdammer in een interview met SportOne.nl. De 23-jarige coureur stapte eind vorig jaar als testcoureur in bij Jordan. Archieffoto: Ronald Fleurbaaij.

Drie races voor het eind van het jaar verving Timo Glock de Italiaan Giorgio Pantano. Doornbos mocht op zijn beurt het plekje van Glock innemen en verbaasde vriend en vijand door zonder enige ervaring voor het Jordan op de vrijdagochtend te testen.

“Ik wil heel graag racen in de Formule 1 en ik heb bewezen dat ik heel snel leer. Hierdoor weet ik dat, als ik een winter goed kan testen, ik er helemaal klaar voor ben om te racen! Ik heb mijn visitekaartje afgegeven en ik heb laten zien dat ik ook buiten de auto perfect pr-werk kan doen voor mijn sponsors. En dat is tegenwoordig heel belangrijk in de Formule 1�, aldus Doornbos.

Doornbos weet dat je met talent alleen niet ver komt. Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt om de naar verluidt zeven miljoen euro te verzamelen. “Ik zal een grote sponsor mee moeten nemen om mijn racedebuut te kunnen maken. Wel is het een stuk makkelijker praten met alle teambazen na wat ik heb laten zien in Brazilië.�

Mocht het formule 1-avontuur niet lukken dan raakt Doornbos niet in paniek. “Mijn Arden-team zou mij heel graag terugzien in de nieuwe GP2-klasse.�
Provincie:
Tag(s):