zondag, 30. oktober 2005 - 13:32

Voorvluchtige Belg opgepakt tijdens internationale controle

Maastricht

Bij een grote verkeerscontrole van Belgische en Nederlandse politiemensen in Maastricht, heeft de politie vrijdagnacht een voortvluchtige Belgische crimineel opgepakt. De man was drie jaar geleden uit de gevangenis ontsnapt. Tijdens deze grensoverschrijdende samenwerking werden verder 6 personen opgepakt voor drugshandel en kregen drie bestuurders een rijverbod opgelegd vanwege overschrijding van de alcoholnorm. De politie nam 4 slagwapens in beslag. De Koninklijke Marechaussee heeft enkele duizenden euro’s aan openstaande boetes geïnd.

Deze gezamenlijke actie is het gevolg van het Benelux-verdrag. Dit betekent dat politie, douane en
Koninklijke Marechaussee ook op het grondgebeid van België en Luxemburg mogen opereren. Deze actie had vooral tot doel van elkaar te leren, laat de politie Limburg-Zuid weten.
Tevens werd tijdens deze actie het Nederlandse C2000 communicatiesysteem gekoppeld aan het Belgische ASTRID-systeem. De voortvluchtige crimineel kon dankzij de snelle communicatie hierdoor worden opgepakt.

Aan de controle namen in totaal 125 dienders van de verschillende Nederlandse en Belgische korpsen deel en werd zaterdagochtend om 04.00 uur afgesloten.
Provincie:
Tag(s):