donderdag, 26. mei 2005 - 9:37

Vrachtwagen rijdt in op touringcar

Weert

Bij het ongeval van donderdagochtend op de A2 richting Eindhoven, waren in totaal twee vrachtwagens, een touringcar en een personenauto betrokken. Een Spaanse vrachtwagen kon ter hoogte van Weert niet meer tijdig remmen voor het voor hem rijdend verkeer dat langzaam reed, en probeerde uit te wijken.

De vrachtwagen raakte de touringcar en een daarnaast rijdende vrachtwagen met oplegger. Door de uitwijkmanoeuvre raakte de vrachtwagen ook een naast hem rijdende personenauto. De 41-jarige bestuurder van deze auto raakte door de aanrijding licht gewond en moest voor controle naar het ziekenhuis.

In de touringcar zaten in totaal 47 passagiers, van wie er twee lichtgewond raakten door de aanrijding. Zij konden na controle door medisch personeel hun reis voortzetten. Voor de buspassagiers werd voor vervangend vervoer gezorgd.

Door de aanrijding is de hele rijbaan gestremd geweest . Rond 10:30 uur werd de A2 ter hoogte van Nederweert weer vrijgegeven voor het verkeer.

De aanrijding heeft voor een lange file gezorgd. In deze file ontstond ook nog een aanrijding. Hierbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. © BON

Provincie:
Tag(s):