vrijdag, 13. mei 2005 - 8:47

Vreemde bedreiging en achtervolging IJzendijke

IJzendijke

Twee dames, van 33 en 44 jaar oud, uit de gemeente Sluis, reden in de nacht van donderdag op vrijdag in IJzendijke, toen er plotseling een personenauto achter hen aanreed. Op een kruising moesten de dames stoppen. Uit de achtervolgende auto stapte een man met, vermoedelijk een ketting of riem in zijn handen. Hij maakte een nogal agressieve indruk en schreeuwde naar hen. De beide dames zijn snel doorgereden en belden ondertussen de politie. Op aanraden van de politie reden zij naar het politiebureau in Terneuzen. In de tussentijd werden zij nog een keer klemgereden door de bestuurster van de achtervolgende auto, en verongelukten zij bijna op een kruising waar zij door het rode licht reden. Tijdens de achter-volging liepen de snelheden wel op tot 160 kilometer per uur.

Op het bureau werd van alle vier de betrokkenen een verklaring afgenomen. Beide dames deden aangifte van bedreiging tegen de andere twee personen, een 22-jarige vrouw en een 36-jarige man beide uit Sas van Gent. Zij werden aangehouden. Beiden zitten nog steeds vast en werden overgebracht naar het huis van bewaring.

Vermoedelijk is de achtervolging begonnen, omdat de man en de vrouw zich ergerden. De dames reden namelijk met groot licht op door de polder. Het rijbewijs van de 22-jarige vrouw is ingenomen.

© BON
Provincie:
Tag(s):