maandag, 28. februari 2005 - 13:29

Vreemdgaan via internet

Baarn

Tenminste 1 op 14 internetdaters heeft al een relatie, dit blijkt uit een grootschalig onderzoek gedaan door Itclicks. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat 7,61 % van de mannen en 6,28 % van de vrouwen naast hun huidige relatie zoeken naar een 'nieuw contact'.

ItClicks, datingsite deed een grootschalig kwantitatief onderzoek naar de achtergrond van de mensen die via internet op zoek zijn naar een vrije of vaste relatie. De eerlijkheid der respondenten valt te prijzen, al kan zeker niet uitgesloten worden dat de werkelijke aantallen 'zoekers met al een relatie' veel hoger liggen, doordat niet iedereen zo eerlijk was.

Uit deze getallen mag niet automatisch geconcludeerd worden dat de internetdater een notoir vreemdganger is. Immers, mensen kunnen ook met toestemming van hun partner buiten het eigen relatieverband willen 'kijken'. Evenmin valt uit te sluiten dat sommige mensen eerst een nieuwe relatie willen, alvorens de oude te beëindigen. Datingsite ItClicks wil hierover zelf geen moreel oordeel vellen; haar rol beperkt zich tot het verschaffen van een ontmoetingsplatform voor de serieuze relatiezoeker, ongeacht diens motieven.
Wanneer we kijken naar het percentage 'heeft al een relatie' onder de 'seksdate-zoekers', dan wordt het nog opmerkelijker. 30,9% der mannen en maar liefst 34,24% der vrouwen die via internetdating een 'louter erotisch contact' zoeken, meldt eerlijk al een relatie te hebben. ItClicks koppelt hieraan de conclusie dat het voor grote groepen mensen kennelijk geen probleem meer is om een thuis tekort schietend seksleven elders te willen compenseren. Dat hierbij het percentage vrouwen nog hoger is dan het percentage mannen, is ook voor de mensen achter de site van ItClicks zonder meer verrassend.

©BON/Esther de Leede
Categorie:
Tag(s):