dinsdag, 4. januari 2005 - 12:17

Vriezenveen rouwt om 16 jarig vuurwerkslachtoffer

Vriezenveen

De dood van de 16 jarige Peter Koerssen, het enige dodelijke vuurwerkslachtoffer in Nederland is als een mokerslag aangekomen in de kleine gemeenschap van Vriezenveen. De politie gaat nu onderzoeken of er inderdaad sprake was van illegaal vuurwerk en onder welke exacte omstandigheden het ongeluk zich heeft afgespeeld.

Op oudejaarsavond liep de supermarktmedewerker naar buiten om wat vuurwerk af te steken. Een buurman zag dat hij in de rechterhand een sigaret had en in de linker hand een stuk vuurwerk. Net toen hij het weg wilde gooien ontplofte het naast zijn hoofd. De jongen viel buiten bewustzijn neer op de inrit voor zijn ouderlijk huis, met een kapotte hand en een flinke wond aan zijn hoofd, ook verloor hij veel bloed.
Zondagmiddag overleed hij in het Twenteborgziekenhuis in Almelo.

De preciese oorzaak is niet geheel duidelijk, er zou sprake zijn van illegaal vuurwerk wat gebruikt dient te worden voor een vuurwerkpistool, wat onder de jongeren in Twente populair zou zijn. Vrienden betwisten dat nu. Volgens hen zou hij gebukt hebben om een stuk vuurwerk op te pakken, en zou er brandend as van zijn sigaret af zijn gevallen wat de ontploffing veroorzaakte. Daarom stelt de politie Twente nu een onderzoek in om de preciese oorzaak te achterhalen. Woensdagmiddag waren er al bijna 900 reacties op een internetsite (http://www.rip-peter.cjb.net) hoofdzakelijk van leeftijdgenoten en medescholieren die over het algemeen geschokt reageren.
Ook kunnen mensen hun medeleven betuigen op www.condoleren.nu
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):