zaterdag, 30. juli 2005 - 15:26

Vrijen op motorkap van politie

Groningen

In de Peperstraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 25-jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden uit Groningen aangehouden. Beiden waren te voet en belandden al zoenend op de motorkap van een op de hoek van de Poelestraat stilstaande politieauto. Liggend op de auto zetten ze de vrijpartij voort tot één van de in de surveillanceauto zittende agenten daaraan een einde maakte.

Met name de man uitte zijn ongenoegen daarover en schreeuwde daarbij onacceptabele beledigingen naar de agenten. Hij werd aangehouden en in de politieauto geplaatst hetgeen weer leidde tot ongenoegen bij de vrouw. Zij wilde voorkomen dat haar partner werd meegenomen en opende tijdens het wegrijden van de patrouilleauto meerdere malen een portier.

Er ontstond een handgemeen tussen haar en een agent die haar dat wilde beletten. Haar vriend probeerde ondertussen uit alle macht een ruit uit de politieauto te trappen en moest door de andere agent in bedwang worden gehouden. Omdat de vrouw van geen ophouden wist werd ook zij aangehouden voor het niet opvolgen van politiebevelen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn beiden in vrijheid gesteld. De man verliet het politiebureau zonder zich verder te bekommeren om zijn partner. Die moest overigens na verhoor in een ziekenhuis worden behandeld vanwege een aangezichtsverwonding die ze tijdens de schermutselingen had opgelopen. © BON
Provincie:
Tag(s):