donderdag, 3. november 2005 - 16:52

Vrijwillegers Achtkarspelen

Buitenpost

De gemeente Achtkarspelen kent een rijk verenigingsleven waarin veel vrijwilligers actief zijn. Naar een voorzichtinge schatting gaat het om meer dan 8.500. Toch neemt dit aantal jaarlijks af, mede door de individualisering van de samenleving. Achtkarspelen wil met het project 'Vrijwilligers Achtkarspelen' meer aandacht geven aan het belang van het vrijwilligerswerk.

Het project Vrijwilligerswerk Achtkarspelen, een initiatief van de gemeente Achtkarspelen, is nu van start gegaan. De uitvoering ligt in handen van Stichting welzijn Het Achtkant. 'Vrijwilligers Achtkarspelen' bestaat uit een servicepunt en een platform.

Het servicepunt biedt informatie en advies, begeleiding en ondersteuning en deskundigheidsbevordering op het gebied van vrijwilligerswerk. Tevens helpt het bijvoorbeeld bij het opzetten van vrijwilligersbeleid, het werven van vrijwilligers en arbo-technische vragen. Naast deze advisering en ondersteuning biedt het servicepunt diverse trainingen en cursussen aan in samenwerking met het Friesland College in Leeuwarden.

Naast het servicepunt Vrijwilligers Achtkarspelen is er een 'Platform Vrijwilligersorganisaties' opgericht. Het platform is een onafhankelijke gesprekspartner van de gemeente en geeft gevraagd en ongevraagd advies over het gemeentelijk vrijwilligersbeleid. Daarnaast is het platform een aanspreekpunt voor vrijwilligersorganisaties en fungeert het als klankbord- en adviesgroep voor het servicepunt. Het Platform Vrijwilligersorganisaties is nog op zoek naar een aantal kandidaten.
Provincie:
Tag(s):