zondag, 23. oktober 2005 - 11:38

Vrijwillige bejaardenverzorgster blijkt ordinaire dievegge

Zwolle

Oog en zorg voor de bejaarde medemens. Het klinkt goed maar in werkelijkheid wilde een bejaardenverzorgster van zorgcombinatie de Esdoorn in Zwolle geen zorg bieden maar geld stelen. Totdat de vrijwilligster door de politie op heterdaad werd betrapt. De rust in het bejaardenhuis is daarmee teruggekeerd maar de schrik is bij vele ouderen nog merkbaar aanwezig.

Volgens de eerste berichten moet de vrijwilligster in de maand september zeker twintig keer hebben toegeslagen. Daarbij is er minimaal 1400 euro buit gemaakt. Gelet op de populatie in Esdoorn en het uitgavenpatroon van deze mensen is er sprake van een enorme som geld. Omdat zowel personeel als bewoners wisten dat de inbraken door een bekende moet zijn gebeurd, gonsde het van de geruchten. Dat ging zelfs zover dat mensen elkaar onderling gingen beschuldigen. Totdat de betreffende vrijwilligster tegen de lamp liep.

Onder de bewoners zijn er mensen die meerdere keren door haar zijn bestolen. Naast geld werden er ook zaken als kousen gestolen. Dat de vrouw kon worden aangehouden was mede het gevolg van in burger aanwezige politie. Deze hield een oogje in het zeil en kwam al snel tot de conclusie in welke kringen de dader gezocht moest worden. De aangehouden vrijwilligster heeft toegezegd dat zij het gestolen geld wil terugbetalen. Maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. Ook al gaat de dievegge het geld aan de mensen teruggeven, tot een rechtzaak komt het zeker want er zijn strafbare feiten gepleegd.

©Blikopnieuws.nl
Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):