donderdag, 24. november 2005 - 22:37

Vrouw gepepperd bij straatroof

Maastricht

Een 19-jarige vrouw uit Heerlen werd woensdagochtend rond 09.00 uur met pepperspray bewerkt en van haar handtas beroofd toen zij over de Wycker Brugstraat in Maastricht liep. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De Heerlense was te voet onderweg van het NS-station naar haar werk, toen een man haar in het voorbijlopen een bijtende vloeistof in het gezicht spoot. Tegelijkertijd voelde ze hoe haar handtas werd weggegrist en de dader het op een lopen zette. Na de roof werd de vrouw, die door de pijn in haar ogen even niets meer kon zien, geholpen door een andere vrouw die het voorval vanaf een afstand had zien gebeuren.

De politie is op zoek naar een man van 30 tot 40 jaar met een donkere huidskleur. Hij is circa 1.80 meter lang, heeft een tenger postuur, ziet er verzorgd uit en droeg tijdens het incident een opvallend lang puntvormig baardje (sikje). Ook wil de politie graag in contact komen met de vrouw die het slachtoffer hielp, maar haar naam en adres niet achterliet.
Provincie:
Tag(s):