maandag, 21. november 2005 - 9:24

Vrouw komt om het leven bij brand in woning

Oosterhout

Bij een woningbrand aan de Vergeet Mij Niet in Wijk en Aalburg, is een vrouw een 56-jarige bewoonster van het pand om het leven gekomen. Om 19.45 uur vanavond, kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van een brand in een woning. De buurvrouw, betreffende de meldster, had het vermoeden dat er op dat moment nog mensen in de woning aanwezig waren.

Hulpdiensten zijn onmiddellijk uitgereden. Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand te gaan. De brandweer gaf een middelbrand en startte met bluswerkzaamheden. Ondertussen zette de politie het omliggende gebied af. Toen de brand enigszins onder controle was, troffen brandweerlieden, in de woning het stoffelijke overschot van de vermoedelijke bewoonster aan. Het vermoedelijke slachtoffer is een alleenstaande vrouw.

De woning, een tweekapper, brandde grotendeels uit. De bewoonster van de naastgelegen woning werd opgevangen door omwonenden. Omdat haar woning tijdelijk, door wateroverlast, niet bewoonbaar is, werd er voor haar, in ieder geval voor de komende nacht, opvang geregeld.

Burgemeester Buizerd was aanwezig en ving de hevig geschrokken buurvrouw op. Ook slachtofferhulp werd, voor de ontdane buurtbewoners, in kennis gesteld. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Maandag zal er, in de woning, een technisch onderzoek ingesteld worden.
Provincie:
Tag(s):