zondag, 3. juli 2005 - 15:21

Vrouw verongelukt, hondje spoorloos

Akkrum

Een 67-jarige vrouw, afkomstig uit Leeuwarden, is zaterdagavond ter hoogte van Akkrum verongelukt op de A32. Bij de aanrijding waren drie personenauto's betrokken, twee van de drie sloegen over de kop. Het slachtoffer bestuurde een van de personenauto's die over de kop sloeg. De vrouw raakte in haar auto bekneld en overleed ter plaatse.

Het ongeluk ontstond toen de 67-jarige vrouw van de rechter naar de linker rijbaan wisselde. Op dat moment naderde vlak achter haar een 50-jarige man uit Grou met hoge snelheid. Deze kon niet op tijd remmen waardoor hij met hoge snelheid achter op de auto van de vrouw reed. De vrouw kwam hierdoor weer in botsing met haar voorganger, bestuurd door een 80-jarige Leeuwarder. Zowel de auto van de vrouw als die van haar voorganger sloegen over de kop.

De vrouw raakte bekneld en overleed ter plaatse. De 80-jarige man raakte net als zijn echtgenote, die naast hem zat, lichtgewond. Zij zijn beide naar het MCL ziekenhuis te Leeuwarden gebracht. Ze konden na een medische behandeling weer naar huis. De 50-jarige man die het ongeluk veroorzaakte, bleef ongedeerd. Hij was onder invloed van alcohol en blies op het bureau 400 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tijdens de aanrijding is een hondje van het 67-jarige slachtoffer weggevlucht. Het betreft een Foxterriër, wit met bruin die op de roepnaam "Settin" reageert. De hond draagt een halsband met adresgegevens. Agenten zochten de omgeving van het ongeval af, maar vonden het beestje niet.

Bureau Ongevallenanalyse stelde een onderzoek in. Alle voertuigen raakten ernstig beschadigd en zijn door de takeldienst afgevoerd. ©BON
Provincie:
Tag(s):