woensdag, 25. mei 2005 - 22:15

Vrouw verzint gijzeling

Tilburg

De politie in Tilburg heeft dinsdagavond de handen vol gehad aan een naar later bleek valse melding van gijzeling. Een 38-jarige Tilburgse meldde gisteravond rond 18.00 uur aan de politie dat haar 31-jarige vriend tegen zijn wil werd vastgehouden in een woning aan de Kruizemuntweg. De politie die de melding serieus nam, arresteerde omstreeks 20.15 uur de twee vermeende gijzelnemers. Later op de avond bleek dat het verhaal van de meldster niet klopte. Hierop is zij aangehouden. De twee verdachten die eerder werden opgepakt zijn daarop vrijgelaten.

De politie kreeg gisteravond omstreeks 18.00 uur een melding dat een naar later bleek 31-jarige Tilburger tegen zijn wil in een woning aan de Kruizemuntweg zou worden vastgehouden. De melding werd gedaan door de 38-jarige vriendin van het slachtoffer.

Door de Officier van Dienst werd het protocol Gijzelingen in werking gesteld. Daarmee werden leidinggevenden, de Officier van Justitie, een arrestatieteam en een politie- onderhandelaar opgeroepen. Tevens werd een ambulance van de GGD op voorhand gewaarschuwd.

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat het om personen ging die elkaar goed kennen. Ook zou er in de flat sprake zijn van drugsgebruik. Verder kwamen er aanwijzingen dat er in de woning geen sprake was van een dreigende situatie.

Rond 20.15 uur heeft de politie de woning betreden. Volgens het slachtoffer was er niets aan de hand. Gelet op de eerdere melding en de verklaring die zijn vriendin bij de politie had afgelegd, heeft de politie toch in overleg met de Officier van Justitie de twee andere personen die zich in de flat bevonden, aangehouden. Het gaat om een 44-jarige vrouw en een 30-jarige man.

Aan het bureau ontstonden tijdens het verhoor van alle partijen ernstige twijfels over het verhaal van de meldster. Zij is daarop aangehouden. De twee eerder aangehouden verdachten zijn in vrijheid gesteld. Tijdens het verhoor gaf de meldster vanmorgen toe dat zij boos was geworden op haar vriend omdat hij niet mee naar huis wilde, ze had toen uit kwaadheid de melding gedaan. De politie maakt proces-verbaal op en beraadt zich op eventuele verdere stappen tegen de vrouw vanwege de gemaakte uren en kosten. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):