zondag, 17. april 2005 - 10:39

Vrouwen van Longa’59 op voorsprong

De volleybalvrouwen van Longa’59 hebben zaterdagavond in de finale van de playoff de eerste stap gezet richting prolongatie van de landstitel. In Lichtenvoorde werd tegenstander HCCnet/Martinus met 3-0 verslagen. Hierdoor neemt Longa een 1-0 voorsprong in de best-of-five serie.

Het beslissende moment van de wedstrijd zat in de tweede set. Martinus nam een 24-21 voorsprong, maar kon de setpoint die daarop volgde niet benutten. Uiteindelijk nam de thuisploeg het initiatief over en won de set met 28-26. Deze domper kwam de ploeg uit Amstelveen niet meer te boven en zo werd dus ook de derde set ingeleverd.

Donderdag wordt het tweede duel afgewerkt, opnieuw in Lichtenvoorde. Mocht Longa deze wedstrijd opnieuw winnen, dan kan de ploeg zaterdag in Amstelveen al kampioen worden. Maar gezien de kracht van Martinus zal het geen walk-over wordt voor de regerend kampioen.