zondag, 6. februari 2005 - 16:53

Vrouwenbesnijdenis nog steeds een groot probleem voor Afrikaanse Cultuur

Den Haag

Vrouwenbesnijdenis is wereldwijd al jaren een punt van discussie. Vooral in Afrikaanse landen komt het fenomeen veelvuldig voor. Dertig Afrikaanse landen hebben in 2003 op een conferentie in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba afgesproken dat daar nu een eind aan moet komen. Daarom riepen zij 6 februari uit tot Internationale Dag tegen Vrouwenbesnijdenis.

Zondag vond een discussiemiddag over vrouwenbesnijdenis plaats in het stadhuis van Den Haag. Op initiatief van Platform 6 Februari, dat zich inzet tegen vrouwenbesnijdenis in Nederland, hielden verschillende deskundigen uit binnen- en buitenland lezingen. ‘Vrouwenbesnijdenis is niet geloofsgebonden, in tegenstelling tot wat veel mensen denken’, aldus Imam van Bommel. ‘Het fenomeen is zelfs van voor de Islam. Het is een gebruik van een bepaalde cultuur'.

Naast de voorlichtingscampagne organiseerde Platform 6 Februari een voetbaltoernooi voor Afrikaanse jongeren. Op speelse wijze wil het Platform het onderwerp ter discussie brengen en informatie uitwisselen.

© BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):