donderdag, 8. december 2005 - 20:08

Vuurwapen op de wc aangetroffen

Utrecht

Motoragenten van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten hebben donderdagmiddag op de A2 bij Breukelen twee mannen aangehouden nadat één van hen een vuurwapen had verstopt op het toilet van het tankstation.

Omstreeks 14.00 uur viel de motoragenten op de A2 een personenauto op die onnodig links bleef rijden. In verband met deze verkeersovertreding werd de auto door de agenten naar een parkeerplaats gebracht. Daar bleek ook dat de auto niet verzekerd was.

Tijdens het wachten op assistentie van collega’s van de Verkeerspolitie met een surveillanceauto maakte één van de inzittenden, een 31-jarige Utrechtenaar, gebruik van het toilet van het tankstation. Direct daarna werd door personeel van het tankstation een vuurwapen op het toilet aangetroffen. Beide mannen werden hierop aangehouden en voor verhoor naar het bureau in Driebergen overgebracht.

Daar constateerden de agenten dat de vermoedelijke eigenaar van het wapen een valse naam had opgegeven en bovendien door de Utrechtse politie al jaren gezocht werd in verband met andere strafbare feiten. De eigenaar van de auto, een 27-jarige Amsterdammer, is op vrije voeten gesteld met een bekeuring voor het onverzekerd rijden, het onnodig links houden, en het rijden zonder gordel.

De Utrechtenaar is in verband met het onderzoek naar het wapen en het opgeven van een valse naam in verzekering gesteld. Na afloop van dat onderzoek zal hij worden overgedragen aan de Utrechtse politie.
Provincie:
Tag(s):