vrijdag, 30. december 2005 - 14:40

Vuurwerk transport overschrijdt maximale limiet

Haarlem

Bij controle op de verkoop en opslag van vuurwerk bij een verkooppunt in Haarlem ontdekte de politie dat er een transport van 2600 kg. vuurwerk naar deze zaak onderweg was vanuit Duitsland. In het betreffende pand mag echter slechts 1000 kg. vuurwerk worden opgeslagen in een speciale bufferplaats.

Daarnaast mag er 250 kg. vuurwerk in de verkoopruimte liggen. Bij controle van de politie, nadat het vuurwerk was geleverd, bleek dat men zich aan deze voorschriften hield en dat de maximaal toegestane hoeveelheid vuurwerk niet werd overschreden.

De bestuurder van de bestelauto reed na de levering van enkele dozen echter door met een auto vol vuurwerk en parkeerde aan de Kromhoutlaan. Hij liet de auto onbemand achter, terwijl hij op het Prinses Beatrixplein een koffiehuis binnenging. De politie sprak de man, een 36-jarige inwoner van Oisterwijk, aan in het koffiehuis, waarop hij de inhoud van zijn bestelauto toonde.

In de auto bleek nog 2933 kg. (consumenten) vuurwerk te liggen (173 dozen). Omdat het niet is toegestaan om op dergelijke wijze zulke grote hoeveelheden te vervoeren en onbeheerd achterlaten, is het vuurwerk in beslag genomen. De chauffeur verklaarde het vuurwerk in opdracht te hebben vervoerd.

Omdat de winkel in Haarlem echter maar 1000 kg. mocht opslaan, bleef hij met zijn partij zitten. Hij verklaarde de handel ook niet mee terug naar Duitsland te kunnen nemen, omdat hij daarvoor niet over de juiste exportvergunning beschikte. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het inbeslag genomen vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):