maandag, 22. augustus 2005 - 22:51

VVV koploper, TOP en Zwolle winnen op valreep

VVV-Venlo staat na de derde speelronde in de Gouden Gids Divisie alleen op kop. De Limburgers versloegen Fortuna Sittard (0-2) en blijven daarmee als enige ongeslagen. Het was Luizinho die na ruim een uur speeltijd de score opende. Niet veel later zette Rik Platvoet de eindstand op het scorebord.

Excelsior dacht even aan een stunt bij Helmond Sport, maar kwam bedrogen uit (3-3). Na het openingsdoelpunt van Andwelé Slory en de gelijkmaker van Karim Bridji, waren het Luigi Bruins en Roel Buikema (penalty) die de Rotterdammers na een klein half uur op een ruime voorsprong zetten. Maar opnieuw Bridji en een late treffer van Maurice Buys zorgden dat de punten eerlijk werden verdeeld. Vlak voor tijd mocht Slory nog inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart incasseerde.

Onderin de Gouden Gids Divisie heeft FC Omniworld nog altijd geen punten. De debutant keek al na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan door twee doelpunten van Berry Powel, waarvan een uit een strafschop. Juan Viedma bracht de spanning terug, maar een minuut voor tijd volmaakte Powel zijn hattrick en bracht de kostbare punten in veiligheid. In de slotfase pakte Paul Verhaegh nog zijn tweede gele kaart en werkte Peter Uneken de bal nog achter zijn eigen doelman, maar verder dan 2-3 kwam Omniworld niet.

Late beslissingen vielen er bij TOP Oss tegen FC Eindhoven (2-1) en FC Zwolle tegen BV Veendam (2-1). TOP Oss leek na een kwartier al een verloren wedstrijd te spelen toen doelman Wilko de Vogt met direct rood mocht vertrekken. Toch kwamen de Brabanders op voorsprong door een doelpunt van Reginald Faria. Vijf minuten voor tijd dacht Otman Bakkal een punt uit het Osse vuur te slepen, maar het was opnieuw Faria die in blessuretijd het doel vond en voor de winst zorgde. Veendam kwam bij Zwolle al na zeven minuten op voorsprong door een goal van Ruben Schaken. Toch bleven de punten in Zwolle, want uitblinker Ruud Berger bracht eerst in de 38ste minuut de stand op gelijke hoogte, om in de 89ste minuut de bevrijdende treffer binnen te werken.