zaterdag, 27. augustus 2005 - 13:17

VVV lijdt eerste puntverlies, Eindhoven haalt uit

FC Volendam mag zich lijstaanvoerder van de Gouden Gids Divisie noemen, zij het dat het die positie met drie andere ploegen moet delen. De ploeg van Ernie Brandts won in het Kras Stadion met 1-0 van degradant De Graafschap. Jeroen Ketting nam al in de zesde minuut de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

De koppositie wordt gedeeld met VVV-Venlo, dat voor het eerst dit seizoen punten liet liggen. Vlak voor rust leken de Limburgers de vierde zege op rij binnen te halen, doordat Luwamo Garcia de ploeg van Herbert Neumann op een verdiende 1-0 voorsprong zette. In een grimmige eindfase was het echter Kerst Hofman die alsnog een gelijkspel voor Cambuur Leeuwarden uit het vuur sleepte.

Ook Excelsior deed goede zaken door met 2-1 van FC Omniworld te winnen. De nieuwkomer blijft hierdoor na drie wedstrijden nog altijd puntloos. Brett Holman zetten de Kralingers al na een uur speeltijd op 2-0, waarna Sjoerd Ars in de slotfase de eer namens de Flevolanders nog mocht redden.

De vierde club die aan de bovenkant van de ranglijst prijkt, is FC Dordrecht. Drazen Brncic zette MVV nog wel na een kwartier op voorsprong, maar via doelpunten van Nick van der Velden en Rui Monteiro bleven de punten in Zuid-Holland.

FC Eindhoven boekte een opvallend grote overwinning tegen FC Zwolle (5-0). In het Jan Louwers Stadion waren het Jeroen van de Kerkhof (2x), Otman Bakkal (2x) en Adnan Barakat die voor een ruime zege zorgden.