dinsdag, 22. maart 2005 - 10:40

VW Fox

Volkswagen presenteert volgende week in Leipzig de Europese uitvoering van de Fox. De Fox is een kleine Volkswagen die voor een bedrag onder de 10 mille op de markt zal komen. Hij wordt gepositioneerd onder de Polo. In Brazilië is de Fox al een aantal maanden op de markt. De auto is niet alleen als eerste gepresenteerd op de Braziliaanse markt, hij was aanvankelijk ook alleen bedoeld voor de Braziliaanse markt. succesvol zou kunnen worden.

Om die reden ook is de auto compleet ontworpen en ontwikkeld door de Braziliaanse tak van Volkswagen. Al snel echter bedacht Volkswagen dat de auto ook in Europa een gewild item zou kunnen worden. Budgetauto´s zoals de Dacia Logan zijn sterk in opkomst en zullen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de overweging tussen een nieuwe auto of een occasion.

Verschuifbare achterbank
De strategie van Volkswagen bij de Fox is dat de auto in ieder geval niet karig is uitgerust. ABS bijvoorbeeld is op elke uitvoering standaard en ESP is als optie leverbaar. Tegen meerprijs is de achterbank over 15 cm verschuifbaar en in ongelijke delen neerklapbaar. De kofferruimte is met 260 liter niet groot, maar door het omklappen van de bank ontstaat een nette 1.016 liter inhoud.

Drie motoren
Motorisch zal er keuze zijn tussen twee benzinemotoren en één zelfontbrander. De benzinemotoren hebben 55 en 75 pk en de diesel heeft 70 pk. Dit moet ruim voldoende zijn om de relatief kleine Fox rap door het verkeer te loodsen.

Onder de 10 mille
In april zal de Europese Fox al bij de Duitse dealers staan. De rest van Europa moet nog een paar maandjes wachten. De prijs zal naar verwachting onder de € 10.000,- liggen waarmee Volkswagen eindelijk weer kan concurreren met andere ´kleine´ auto´s in die klasse. ©BON/Autowerled.com
Categorie:
Tag(s):