zondag, 17. april 2005 - 22:24

'Waarom'

Hilversum

Zaterdag en zondag reageerden mensen diep geschokt op het familiedrama. Kinderen en volwassenen stonden in diepe rouw bij de voordeur van de woning aan de Hilversweg waar het familiedrama zich heeft afgespeeld. Ze legden bloemen of zelfs hun geliefde knuffelbeer op het stoepje bij de voordeur. Tussen Bob de Bouwer en een rode roos lag een handgeschreven brief met de kop ‘waarom?’.

Ook zondagavond rond 21.00 uur was er nog veel aanloop bij de woning, veel mensen konden het drama niet geloven en wilde hun medeleven tonen door even een minuut stil te staan bij de voordeur.

Het familiedrama speelde zich af in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het betreft een gezin bestaande uit een 46-jarige man, de 42-jarige moeder en hun drie zoons in de leeftijd van 3, 6 en 8 jaar. Even na het middaguur kwam bij de politie de dramatische melding binnen van twee familieleden van de man die de vijf levenloze lichamen in de woning aantroffen. De vrouw en kinderen werden in hun bed aangetroffen. Uit een toelichting van de politie bleek dat de vader, een 46-jarige hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), in zijn woning zijn vrouw en drie kinderen in hun slaap zou hebben doodgeschoten met het dienstwapen, alvorens hij de hand aan zichzelf sloeg. Niet elke agent mag zijn of haar wapen mee naar huis nemen. Maar omdat de man een hogere functie had binnen het korps mag dit wel. Onduidelijk is nog wat de aanleiding is voor het familiedrama. Het gezin stond bij de buurt en politie niet bekend als probleemgezin.

De Rijksrecherche voert het onderzoek uit in samenwerking met de recherche van de politie Gooi en Vechtstreek. De Rijksrecherche is bij het onderzoek betrokken, omdat het hier een agent betrof die zijn dienstwapen heeft gebruikt. Zaterdag zijn de stoffelijke overschotten uit de woning gehaald. Voor de buurtbewoners en leerlingen en medewerkers van de basisschool waar de drie jongentjes op school zaten, is professionele hulpverlening ingeschakeld. Maandag is er door de school extra ruimte beschikbaar gemaakt waar de kinderen worden opgevangen. Deskundigen vrezen dat na het vreselijke nieuws van vandaag in Hilversum, ook andere mensen om welke reden dan ook zich geprikkeld of zelfs gesteund voelen om dezelfde vergissing te begaan. Mochten mensen met deze gedachte rondlopen, zoek hulp! Er is echt een oplossing. Laat je problemen je niet de baas worden.
Provincie:
Tag(s):