zaterdag, 19. maart 2005 - 16:42

Waarom de F2005 al in Bahrein rijdt

De prestaties van Michael Schumacher en Rubens Barrichello vallen tot op heden zwaar tegen. In Australië wist Barrichello nog een tweede plaats uit het vuur te slepen, maar voor de rest gaat het op dit moment alles behalve goed bij Ferrari.

De basis voor de tegenvallende resultaten ligt bij de F2004M. Deze gemodificeerde F2004 is simpelweg niet snel genoeg. Meestal kon Ferrari, mocht het nodig zijn, nog plaatsen winnen door hun uitmuntende betrouwbaarheid, maar deze sleutel is al sinds enige tijd door meerdere teams ook gevonden.

De nieuwe 2005 auto’s van Renault en McLaren zijn te snel voor de ‘oude dame’, maar ook de Toyota en de Williams lijken een voorsprong te hebben.

De nieuwe F2005 zou eigenlijk pas tijdens de vijfde race van dit jaar, de Grand Prix van Spanje op 8 mei, ingezet worden. Echter heeft het er op dit moment alle schijn van dat het debuut naar voren wordt gehaald.

Een aantal redenen waarom Ferrari de nieuwe auto over 2 weken al in zal zetten:

· De F2004M is niet snel genoeg
· De F2005 doet het goed tijdens tests
· Beide coureurs zijn niet tevreden met de F2004M
· Schumacher heeft al aangegeven dat Bahrein een optie is
· Brawn heeft ook aangegeven dat Bahrein een optie is
· Schumacher mocht na de Grand Prix in Melbourne zijn motor wisselen, maar heeft dit niet gedaan. Hierdoor kan men in Bahrein met de F2005 starten met een nieuwe motor

Uiteraard zal Ferrari het debuut van de F2005 in Bahrein nog niet bevestigen. Men zal eerst de race van morgen afwachten. Mocht het echter een teleurstellende race worden dan is de kans zeer groot dat Maleisië de tweede en laatste race van de F2004M is geweest.
Categorie:
Tag(s):