zondag, 17. juli 2005 - 12:24

Waarom is Jannes zo megapopulair ?

Almelo

Bijna on-Nederlandse taferelen waren er te zien tijdens en na het optreden van zanger Jannes op het giga piratenfestival zaterdagavond in Almelo. De zanger met een eigen reality soap kan bijna geen stap meer zetten of er wordt aan hem getrokken. Waaraan heeft hij z'n populairiteit toch te danken? Showbizzkenners zeggen: omdat hij zichzelf blijft.

Vier albums heeft hij reeds op zijn naam staan, de 34-jarige zanger Jannes uit het dorpje Noordseschut in Drenthe. In de wereld van de piratenzenders was hij reeds langer een begrip. Maar sinds hij een eigen reality soap heeft die onlangs door RTV-Oost is uitgezonden stijgt zijn populaititeit naar ongekende hoogten. De soap loopt nu ook op TV-Drenthe en wordt vanaf augustus ook uitgezonden op SBS-6. De landelijke doorbraak is slechts een kwestie van tijd. Op 21 augustus komt zijn vijfde album uit en die moet haast wel goud worden.

Waarom breekt Jannes wel door en scoren andere soortgelijke artiesten niet? Showbizzkenners zeggen: 'omdat hij zichzelf blijft en geen rol speelt, het publiek ziet dit en hij is toegankelijk, en beetje dezelfde gewone jongen als Frans Bauer'. Jannes heeft bijna begeleiding nodig van een bodyguard om naar zijn auto terug te komen.
Zaterdag is hij uitgeroepen tot 'koning der piraten', en dit lijkt nog maar het begin van een lange carriére.

tekst en foto's: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):