dinsdag, 8. maart 2005 - 13:54

Waarschuwing voor nep-gaslekken

Leeuwarden

Maandag is een bewoonster van de Leeuwerikstraat in Leeuwarden bestolen in haar eigen huis door mannen die zich voordeden als medewerkers van Essent. In de Sweelinckstraat hebben bedriegers hetzelfde geprobeerd.

De werkwijze ging als volgt. Iemand die zich uitgeeft voor een medewerker van Essent belt of komt aan de deur komt met de mededeling dat er een gaslek is en dat de bewoners de woning dienen te verlaten. Er wordt daarbij gevraagd om waardevolle goederen te verzamelen om deze mee te nemen. De bewoner(s) wordt(en) dan verzocht het pand te verlaten of in een andere "veilige" kamer af te wachten. Diegene die de goederen echter meeneemt is niet de bewoner maar de zogenaamde medewerker van Essent.

Omdat in november 2004 ook een aantal van dit soort feiten of pogingen zijn gepleegd, waarschuwt de politie voor deze praktijken. Vraag altijd om een legitimatie en bel bij twijfel onmiddellijk de politie.

Het sterke vermoeden is dat het hier dezelfde dader(s) als in november 2004 betreft:
In de Leeuwerik ging het om een man van ongeveer 35/45 jaar, fors postuur, ongeveer 1,75 m, rond/bol gezicht met kort zwart achterover gekamd haar, gekleed in een driekwart leren zwarte jas. De verdachte in het andere geval is een man van ongeveer 40 jaar, kort blond haar en een donker kort jack. ©BON
Provincie:
Tag(s):