dinsdag, 26. juli 2005 - 10:20

Wakeboarders vertrekken naar Hongarije

Amsterdam

Op 1 augustus vertrekken de acht geselecteerde wakeboarders met hun teamcaptain naar Dunaharaszti in Hongarije om mee te strijden naar de wereldtitel. De Nederlandse Waterski Bond heeft Denise de Haan, Mike Ketellapper, Marcel Doorgeest, Dennie Sturm, Tim Nieuwenhuijs, Mayanka Jansen, Jim Langemaat en Martijn Nuis geselecteerd voor het WK Cable 2005. De officiële wedstrijden worden op 6, 7 en 8 augustus gehouden.

Deze selectie bestaat hoofdzakelijk uit Wakeboarders die tijdens het smart NK Wakeboard Cable 2005 een gouden of zilveren medaille binnenhaalden. Denise de Haan die voor de zesde keer in rij Nederlands kampioene werd, pakte ook goud tijdens de World Games in Duitsland afgelopen week. Dennie Sturm dankt zijn selectie aan de resultaten die hij behaalde tijdens andere officiële Europese wedstrijden.
Het is voor het eerst dat de selectie bestaat uit nationaal kampioenen én wakeboarders die zich door goede resultaten hebben gekwalificeerd. De NWB heeft deze beslissing genomen in het kader van haar nieuwe beleid waarin talentscouting en ontwikkeling een prominente plaats inneemt. Meedoen aan officiële wedstrijden met de juiste professionele begeleiding is één van de manieren om talenten te ontwikkelen en ervaring op te doen. Mede daarom heeft de NWB Vince de Lange aangesteld als Topsportcoördinator.

De net aangestelde Topsportcoördinator, Vince de Lange, is van mening dat er veel talent is in Nederland. Mijn advies is geweest hierin veel te investeren. De disciplinecoaches in Nederland vervullen een belangrijke taak bij het scouten en ontwikkelen van onze talenten. Verder vind ik het fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme er bij de NWB wordt gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Het duurt daarom ook niet lang meer voordat iedereen te maken krijgt met die ontwikkelingen aldus Vince de Lange.

Wakeboarden maakt een enorme progressie door, terecht spreekt men van een snel groeiende en dynamische sport. Het niveau stijgt en de basis wordt steeds breder. De Nederlandse Waterski Bond doet er dan ook alles aan om die basis binnen alle disciplines zo breed mogelijk te maken. Want of het nu om waterskiën, wakeboarden, handiski, raceski, blootvoetski of cableski gaat, mensen verdienen het om de waterski- of wakeboardsport te beoefenen. Door de activiteiten van de NWB is het voor iedereen mogelijk het grote gevoel van vrijheid op het water te ervaren! Kijk voor info op www.waterskibond.nl
Categorie:
Tag(s):