donderdag, 10. februari 2005 - 17:45

Wankele toekomst Limburgse economie?

Roermond

De afgelopen dagen hebben veel commotie veroorzaakt bij de Limburgse Provinciale Overheid. Donderdagmiddag werd duidelijk dat bij het kadaster een reorganisatie op spel staat. Door een efficiëntere manier van werken zullen vanaf 2006 het aantal vestigingen in het land worden teruggebracht. Voor de regio Zuid, die bestaat uit een vestiging in Eindhoven, Breda en Roermond, betekent dit dat het kadaster wordt geconcentreerd in Eindhoven.

De vestigingen in Breda en Roermond zullen dan verdwijnen. Voor Roermond staat dit gepland voor het jaar 2008. Hiermee zullen ruim 100 arbeidsplaatsen verdwijnen uit de Midden-Limburgse gemeente.

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat het concern Daimler-Chrysler geen aandeel neemt in de autofabriek Nedcar in Born. Door deze afzegging wordt het voortbestaan van de Limburgse autofabrikant een stuk onzekerder. Gedeputeerde Martin Eurlings zegt in een reactie dit een �alarmerend signaal te vinden voor Nedcar én voor de werkgelegenheid in Limburg�. Eurlings vreest dat er veel hoogwaardige arbeidskwaliteit verloren gaat in de regio. Dit heeft hij staatssecretaris Van Gennip recentelijk nog nadrukkelijk meegedeeld tijdens haar werkbezoek aan de provincie.

Vorige week werd al bekend dat er plannen bestaan om de Rijksdiensten uit Limburg te verplaatsen naar Eindhoven. © BON/Tekst en foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):