dinsdag, 22. februari 2005 - 13:55

Ware liefde via datingssite?

Oosterhout

Onlangs is er een tevredenheidsonderzoek naar datingsites door www.singlessite.nl uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat bezoekers van deze sites erg honkvast zijn maar wantrouwig dat ze op deze wijze hun ware liefde vinden.

Ondanks het enorme aanbod van datingsites geeft 54 procent van de ondervraagden aan bij één of twee datingsites te staan ingeschreven en niet van plan is hier verandering in aan te brengen. Slechts 7 procent staat ingeschreven bij 5 of meer datingsites.

Het onderzoek geeft meer interessante resultaten. Zo komt van de tien grootste datingsites Relatieplanet.nl het beste uit de bus. Zo'n 24 procent laat weten via deze site één of meerdere dates te hebben gehad en redelijk tevreden te zijn over de geboden prijs/kwaliteitsverhouding. Lexa.nl scoort als goede tweede met 22 procent.

Het succes van de datingsites moet echter niet worden overschat. Slechts 16 procent van de singles die meededen aan het onderzoek zegt een 'erg leuke date' te hebben gehad. Het merendeel gaf hier een 'wel aardig' als beoordeling mee. Waarschijnlijk geeft daarom 79 procent aan dat zij weinig of geen vertrouwen hebben in het vinden van hun ware liefde via een datingsite.
Categorie:
Tag(s):