dinsdag, 10. mei 2005 - 22:27

'Water & Lifestyle' in Nederlands Watermuseum

Arnhem

Op donderdag 19 mei opent het Nederlands Watermuseum in Arnhem een nieuwe expositie met als thema “Water & Lifestyle�. Studenten van de opleiding Vrije Kunst van de academie Arnhem hebben een expositie gemaakt die alle zintuigen prikkelt. Het belang van water in relatie tot onze levensstijl staat centraal. De Arnhemse Wethouder Rob Gast (Cultuur) zal de expositie officieel openen.

In de tentoonstelling wordt de betekenis en het belang van water in relatie tot onze levensstijl in beeld gebracht. De jonge kunstenaars van de academie Arnhem spelen in op de thematiek die het Nederlands Watermuseum op educatieve wijze centraal stelt.

Thema’s als water in je lijf, water dicht op de huid, genieten, intimiteit en duurzaam waterbeheer worden in relatie gebracht met symbolische verwijzingen, creatieve ideeën, utopische constructies en kunstzinnige benaderingen.

Verrassend
De ontwerpers van deze bijzondere expositie hebben alle vrijheid gekregen om binnen het thema hun creativiteit te uiten. Zo is bijvoorbeeld lichaamseigen water, maar ook zuiver water uit de bergen in de expositie verwerkt, er wordt een zeer bijzondere onderwaterfilm getoond en er staat een boom ín een huis die via hemelwater wordt gevoed. Bezoekers aan deze expositie zullen verrast worden door de verschillende denkwijzen van de makers.

Profiel
Het Nederlands Watermuseum is een uniek doe-museum over alle aspecten van zoetwater in het dagelijkse leven. Een bezoek is voor jong en oud een leuke en leerzame ervaring.

“Water & Lifestyle� is van 19 mei tot en met 31 december 2005 te bezichtigen in het Nederlands
Watermuseum aan de Zijpendaalseweg 26 – 28 in Arnhem. Het museum is geopend van dinsdag
tot en met zondag van 9.30 tot 17.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website:
www.watermuseum.nl

Categorie:
Tag(s):