donderdag, 13. oktober 2005 - 17:31

Website helpt Friese ondernemers op weg

Ondernemers in de provincie Friesland kunnen sinds donderdag 13 oktober op de Friese editie van de site www.startbedrijf.nl terecht voor alle basisinformatie over het starten van een eigen onderneming. Deze site bevat op Friesland toegespitste informatie over bijvoorbeeld subsidieregelingen voor ondernemers en het vestigingsklimaat in Friese gemeenten.

De non-profit site www.startbedrijf.nl wil zelfstandig ondernemerschap stimuleren door het aanbieden van gratis informatie voor (startende) ondernemers. Deze informatie varieert van gegevens over belastingaangifte en wetgeving tot tips voor kantoorinrichting en wagenparkbeheer. Doordat de gegevens zijn toegespitst per provincie kan de ondernemer precies díe informatie vinden die in zijn regio van toepassing is.

De site biedt verder dagelijks regionaal economisch nieuws en commentaar op economische ontwikkelingen. Mede daarom is de website ook interessant voor gevestigde ondernemers, getuige de meer dan 14.000 bezoekers die de site inmiddels hebben bezocht. Daarmee kan www.startbedrijf.nl een ontmoetingsplaats worden voor bestaande en startende ondernemers.

De website is op 1 september gelanceerd met een editie voor de provincie Groningen. De hoge bezoekersaantallen hebben duidelijk gemaakt dat de site in een behoefte voorziet. Opvallend aan de site is dat geen enkel product of dienst tegen betaling wordt aangeboden. Dit is een bewuste keus, waardoor de onafhankelijkheid van de informatie gewaarborgd blijft. Doordat de site wordt gesponsord door gerenommeerde bedrijven kan het zijn diensten aan de ondernemers gratis aanbieden. In ruil voor hun bijdrage krijgen de sponsors een vermelding bij de gesponsorde koppelingen aan de zijkant van de site.

De site is een initiatief van Marrink Reclame in Groningen. Johan Marrink: “In gesprekken met mijn klanten kwam ik erachter dat veel mensen die een eigen onderneming willen beginnen verdwalen in het oerwoud van de regelgeving. Informatie moet met veel moeite op verschillende plekken bij elkaar worden geschraapt. Bovendien vindt men de verkregen informatie vaak veel te moeilijk omschreven. Wij doen dat anders, door op één site alle informatie voor startende ondernemers in begrijpelijke taal neer te zetten willen wij het zelfstandig ondernemerschap op een verantwoorde wijze stimuleren.� ©BON/foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):