dinsdag, 12. april 2005 - 23:03

Wedstrijd Inter - Milan gestaakt na gooien vuurwerk

De Duitse scheidrechter Markus Merk heeft de kwartfinale wedstrijd in de Champions League Internazionale – AC Milan voortijdig gestaakt. Ruim een kwartier voor tijd stond Inter met 1-0 achter en de fans waren gefrustreerd door de gang van zaken. Ze gingen waterflessen en vuurwerk op het veld gooien en AC Milan-doelman Dida werd geraakt door een stuk vuurwerk.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd er al op scherp gespeeld. Scheidsrechter Merk had zijn handen vol aan de kleine en grove overtredingen. Nadat AC Milan-spits Sjevtsjenko een kopstoot uitdeelde vloog even de vlam in de pan.

De spanning bleef de gehele wedstrijd voelbaar en beide ploegen kregen kleine kansjes, totdat de Oekraïner Andrej Sjevtsjenko scoorde na een half uur spelen.

Maar laat in de wedstrijd ging het helemaal mis. De aanhang van Inter die zich achter het doel van AC Milan Dida bevond, vond het na 70 minuten welletjes en begon attributen op het veld te gooien. Dit gebeurde waarschijnlijk uit frustraties van het slecht spelende Inter en Dida moest het ontgelden. Eerst werd nog met waterflesjes gegooid, maar ook werd vuurwerk gegooid en de doelman werd geraakt op zijn schouder door een projectiel.

Nadat de grensrechter en scheidsrechter Merk ook geraakt waren door vuurwerk, besloot de leiding de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een twintigtal minuten kwamen de beide ploegen weer op het veld en probeerde verder te spelen, maar opnieuw werd met vuurwerk gegooid.

Merk besloot daarom om de wedstrijd definitief te staken en de UEFA bepaalde later op de avond de eindstand op 3-0 voor AC Milan en deze ploeg gaat door naar de halve finale.

Een soortgelijke situatie vond ook al plaats op 16 september 2004 bij AS Roma – Dinamo Kiev. De Italiaanse fans smeten voorwerpen het veld op en scheidsrechter Frisk werd geraakt. Met een bloedende hoofdwond moest hij toen het veld verlaten. Later werd AS Roma veroordeeld om twee thuiswedstrijden te spelen zonder publiek.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):