woensdag, 2. februari 2005 - 12:06

Weer prijs voor paralympiër Kenny van Weeghel

Enschede

Sinds het behalen van drie medailles op de paralympics in Athene wordt wheeler Kenny van Weeghel overdonderd met prijzen. Sinds gisteravond heeft hij er weer twee onderscheidingen bij voor zijn prijzenkast.

Afgelopen zomer op de paralympische spelen won wheeler Kenny van Weeghel drie medailles, een gouden, een zilveren en een bronzen.
Dat was blijkbaar genoeg om te worden uitgeroepen tot de beste paralympiër van 2004. Hij kreeg 70 procent van de stemmen.
De in het dagelijks leven student informatica aan de Saxion hogeschool in Enschede, was trots als een pauw dat hij tussen sportgrootheden als zwemmer Pieter van den Hoogenband en wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel mocht staan.
Bij zijn terugkeer kreeg hij ook nog eens de ridderorde opgespeld door Koningin Beatrix. Gisteravond werd hem tijdens het gemeentelijke sportgala de erepenning van de gemeente Enschede uitgereikt, en of het nog niet genoeg was kreeg hij ook nog de Auke Vleerprijs voor de beste Enschedese sportprestatie van het jaar.
Kenny van Weeghel woont op een klein kamertje op de Universiteit Twente.
© BON/tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):