vrijdag, 21. oktober 2005 - 13:11

Wenskaarten voor slachtoffers aardbeving

Maastricht

Een kunstenaarscollectief uit het Statenkwartier/Kunstkwartier in Maastricht is een actie gestart voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in de regio Pakistan. Initiatiefneemster is Maria Essers van Argus Buurtplatform, die naar aanleiding van een reportage van de Heerlense cameraman Math Nilwik voor onder andere L1-Nieuws, gegrepen werd door een persoonlijk verhaal van het Pakistaans meisje Tashkeen.

In de aangrijpende reportage is te zien hoe bij het driejarige meisje een been geamputeerd moet worden, nadat ze gewond raakte door de aardbeving.

Maria Essers besloot een wenskaartenactie op te zetten, waarvoor ze belangeloos wordt geholpen door enkele fotografen uit het Statenkwartier/Kunstkwartier. Met deze kaarten wil ze mensen op het hart drukken geld te storten voor de gevolgen van de aardbeving in de regio Pakistan. Via de website van het Buurtplatform zijn de kaarten te bestellen. Vanaf maandag zijn ze in Maastricht ook verkrijgbaar bij onder andere de Bijenkorf, het VVV en filmhuis Lumière.

De kaarten zijn per set van 6 kaarten te koop voor 10 euro. Ook is er een set van 3 boekenleggers te koop voor 6 euro.

© BON/Foto’s: Argus Buurtplatform/Kunstkwartier
Provincie:
Tag(s):