maandag, 21. februari 2005 - 11:49

Wereldprimeur uit Zwolle

Zwolle

Lekker eten bij gewoon bijzondere mensen. Dat is de opzet van een uniek culinair project, bedacht door Zwollenaar Edward de Regt. Vanaf 25 februari is zijn site operationeel en kan Nederland massaal bij elkaar aan tafel.

Zelf zegt hij een echte kookfanaat te zijn maar deze gave heeft de Regt nooit professioneel naar buiten gebracht. Toch hield gezamenlijk eten hem altijd bezig. Met die gedachte en vele uren brainstormen kwam het ei van Columbus op tafel. De Regt lanceert zijn unieke eetformule op 25 februari tijdens een feestelijke kick off in de Proosdij te Zwolle. Topkok Jonnie Boer zal daarbij de aftrap verrichten. Zijn nieuwe website heeft de toepasselijke titel Bmyguest2 gekregen.

De Regt over zijn plan: ‘Mensen gaan bij elkaar eten. De een kookt, de ander gaat dus uit eten. Dat kan in een eengezinswoning of appartement maar net zo goed in de boerderij of op een schip. Waar je maar woont. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen kunnen particulieren zich via mijn site aanmelden. Daartoe introduceer ik de termen guesthouse en de guest. Via bepaalde zoekcriteria komen mensen met elkaar in contact. Zoeken op locatie is mogelijk maar er kan ook op maaltijd worden geselecteerd.’ Het thuiseten via internet is een absolute wereldprimeur. Nog niet eerder werden op deze manier mensen bij elkaar gebracht. Het sociale aspect blijkt binnen de Regt’s plan heeft wel degelijk een rol van betekenis gespeeld. ‘Ik vind dat de wereld best een verbroederende impuls kan gebruiken'. Ook het veiligheidsaspect krijgt voldoende aandacht. Een rare gast aan tafel lijkt binnen de Regt’s initiatief bijna onmogelijk. ‘Kook je thuis voor een ander dan ben je super gemotiveerd. En jouw gast verheugt zich op een etentje want anders gaan ze gewoon naar een restaurant'.
Uiteraard wordt er ook geld verdiend. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro. De Regt denkt het eerste jaar ruim 3500 thuiskoks te kunnen inschrijven. Daarna is het de beurt aan het buitenland.
© BON/tekst PBN/foto: Alain de Jong.
Provincie:
Tag(s):