zondag, 5. juni 2005 - 20:23

Wereldvredesvlam verlicht Venlo

Venlo

Onder grote publieke belangstelling werd zondagmiddag in het Julianapark in Venlo de Wereldvredesvlam in een speciaal opgericht monument ontstoken. Grondlegger van de Wereldvredevlam, Mansukh Patel en Savitri MacCuish arriveerden per trein rond 14:30 op het NS-station met de vlam. Na Den Haag en Cadzand is dit het derde monument waar het vuur zal branden in Nederland.
<BR>De Wereldvredesvlam is ontstaan op initiatief van de Life Foundation International.

Deze organisatie wil hoop en perspectief bieden in de wereld aan mensen die door oorlog en ander geweld zijn getroffen. De vlam is nu naar Venlo gehaald op initiatief van de Stichting Wereldvredesvlam Venlo. Het monument dat hiervoor is opgericht is tevens een monument voor de overleden René Steegmans. Met dit monument wil de Stichting het respect en de verdraagzaamheid voor elkaar benadrukken. Voor Venlo is René Steegmans het symbool hiervan, hoewel hem dit noodlottig werd. Voormalig burgemeester van Venlo Jan Schrijen heeft zelfs de financiële giften die hij tijdens zijn afscheid kreeg aangewend om dit monument te financieren.

De Stichting wil middels allerlei activiteiten het respect en verdraagzaamheid onder de aandacht brengen. De belangstelling voor de onthulling van het monument en het aansteken van het vredesvuur was dan ook groot. Ondanks de achtergrond van de oprichting van het monument, is dit toch weer een positieve stap in de richting naar een verdraagzame maatschappij. © BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):