woensdag, 9. maart 2005 - 18:11

Wereldwaterdag in het Nederlands Watermuseum

Arnhem

Op 22 maart 2005, Wereldwaterdag, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problematiek rond zoet water. In het kader van deze dag organiseert het Nederlands Watermuseum een aantal uiteenlopende activiteiten met als rode draad het thema ‘Hoogwater en overstromingen’.

Expositie
Deze expositie heeft als thema ‘Hoogwater en overstromingen’. Dit actuele thema wordt op diverse manieren gepresenteerd. Zo is er onder andere een maquette die een dijkverschuiving laat zien, er wordt een video vertoond met beelden van overstromingen, op panelen wordt aandacht besteedt aan het project ‘ruimte voor de rivier’ en er is een overzichtstentoonstelling van artikelen die over dit onderwerp zijn geschreven. Ook komt de overstromingssituatie van 1995 aan bod en worden in de Watercinema films vertoond over dit thema. De expositie is te zien van 19 maart tot en met eind april.

Dijken bouwen voor kinderen
In het waterlab kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar meedoen aan de workshop ‘dijken bouwen’. Hoe bouw je nu een goede dijk? Doe je dat met stenen, met zand of toch beter met zandzakken? En hoe kun je een dijk verstevigen? In grote bakken gaan de kinderen deze dijken zelf bouwen en daarna testen of ze het water tegenhouden of niet. De workshops duren een half uur en worden gegeven op 19, 20, 23 en 25 maart. Voor tijden zie www.watermuseum.nl.

Seminar 22 maart
Op dinsdag 22 maart wordt een seminar georganiseerd rondom het thema: ‘Hoogwatermanagement in Europa, hoe houden wij het samen droog?’ Dit seminar is bedoeld voor waterspecialisten. Sprekers zijn onder andere de heer drs. M. Dierikx (Directeur-generaal Water, Ministerie van Verkeer en Waterstaat), mevrouw C. Friedrich (Staatssecretaris Nordrhein-Westfalen), de heer H. Keereweer (Gedeputeerde Gelderland) en mevrouw D. Corbey (lid Europese Parlement). Meer informatie over het programma vindt u op www.watermuseum.nl onder button zakelijk.
Provincie:
Tag(s):