woensdag, 11. mei 2005 - 21:53

Werkbezoek Minister Sybilla Dekker

Maastricht/Heerlen

Minister Sybilla Dekker (VVD) van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer was woensdag op werkbezoek in de gemeente Heerlen en Maastricht. Het gezelschap maakte allereerst een rondrit met de bus Heerlen Stad Oost. Dit is een van de 56 Nederlandse wijken die versneld moeten worden aangepakt. Ook werden Meezenbroek/Schaesbergerveld-/Palemig (MSP) en Molenberg- Kissel/Vossekuil bezocht. Hier lopen diverse renovatie- en revitalisatieprojecten.

Na enkele formele handelingen vertrok de minister naar Maastricht. In de Limburgse hoofdstad bracht ze een bezoek aan de wijk Malberg, waar zij zich onder andere door Wethouder Wim Hazeu (Volkshuisvesting, Natuur en Afval) uitgebreid liet informeren over de lopende ontwikkelingen en de stand van zaken van de uitvoering van het project Manjefiek Malberg. Ook werden ‘grensoverschrijdende thema’s met België’ tijdens het bezoek besproken. Daarna was er even tijd voor een wandeling door de wijk waar zij o.a. een bezoek bracht aan de Infowinkel.

De middag werd afgesloten met het bijwonen van een bestuurlijke Tripool-overleg over de Ontwikkelingsagenda Stedelijk Netwerk. Dit vond plaats bij de Provincie Limburg.

© BON Tekst/Foto's Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):