donderdag, 21. april 2005 - 20:20

Werkzaamheden ring Antwerpen

Den Haag

De Ring Antwerpen gaat vanaf vrijdag 22 april a.s. wederom op de schop. Vorig jaar werd al een begin gemaakt met de reconstructie van de Ring, dit jaar wordt de andere rijrichting onder handen genomen.

De reconstructiewerkzaamheden aan de Ring Antwerpen duren tot september. Het Nederlandse verkeer moet tot die tijd rekening houden met ernstige vertragingen rond Antwerpen. Ondanks dat de Ring begaanbaar blijft tijdens de werkzaamheden, raadt Rijkswaterstaat Nederlands verkeer aan om deze route te mijden. Alle op- en afritten van de Ring naar de stad Antwerpen zijn afgesloten. Alleen de verbindingswegen naar de andere snelwegen zijn open. Nederlanders die Antwerpen willen bezoeken, wordt aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer.

In de maand juli wordt er gewerkt aan de Kennedytunnel. In beide richtingen blijven twee smalle rijstroken beschikbaar. Vrachtwagens, bussen, caravans en auto’s met een brede aanhangwagen, oftewel verkeer breder dan twee meter, mogen in deze periode geen gebruik maken van de tunnel. Dit verkeer wordt omgeleid via de Liefkenshoektunnel aan de noordkant van Antwerpen. Bij deze tunnel moet tol worden betaald.

De weg om Antwerpen is bijna 35 jaar oud en is sinds 1977 niet meer structureel onderhouden. Het wegdek, de riolering en de vangrails zijn dringend aan vernieuwing toe. Het doel van de ingrijpende werkzaamheden is de verkeersveiligheid verbeteren en het aantal files terugdringen.

©BON/Sjaak Bron: Min.V&W
Categorie:
Tag(s):